Utlysningar för Val-FUM 1

UTLYSNING AV POSTER 24/25

(Information in English can be found here

Nu kan du kandidera till presidium, styrelse och novischamiral för verksamhetsåret 2024/2025!

Kårordförande (1)

Vice kårordförande med utbildningsansvar (1)

Vice kårordförande med studiesocialt ansvar (1)

Ledamot i kårstyrelsen (5)

Novischamiral (1)

Till presidiet söker vi dig som som vill leda kårens verksamhet framåt. Vi söker dig som både kan arbeta självständigt med egna arbetsområden, men också i tätt samarbete med kårens andra delar. Du har visioner om vad som kan förbättras inom kåren, men förstår också vikten av rutinarbete. De tre presidieposterna har flera saker gemensamt, men också individuella ansvarsområden. Som presidial har du också nära kontakt med universitetet och det är din uppgift att representera kårens studenter i de sammanhangen. 

Till styrelsen söker vi dig som vill arbeta med kårens organisation och vill driva det dagliga arbetet vid sidan av dina studier. Vi söker dig som har insikt i kårens övergripande arbete, och som vill ha mer erfarenhet av kårens verksamhet. Styrelsen arbetar med presidiet för att verkställa fullmäktiges beslut.

Till novischamiral söker vi dig som är intresserad av att planera och organisera kårens novischverksamhet år 24/25. Som novischamiral har du ett övergripande ansvar för planering, organisering av faddrar samt ansvar för novischperiodens budget. 

Vill du veta mer om posterna hittar du postbeskrivningarna här (både i postbeskrivningarna och i reglementet). 

Att kandidera

Till presidiet kandiderar du genom att skicka in ditt CV och personliga brev.

Till styrelsen kandiderar du genom att skicka in ditt personliga brev.

Till novischamiral kandiderar du genom att skicka in ditt personliga brev. 

För att kandidera fyller du i följande formulär och bifogar nödvändiga dokument senast den 6 mars. Ofullständiga kandidaturer behandlas inte. När kandideringstiden är slut kommer valberedningen kalla samtliga sökande till intervju.

Att nominera någon annan

Du nominerar någon annan genom att skicka ett mejl till valberedningen@hts.lu.se. Mejlet ska innehålla personen du önskar nomineras namn, vilken post du vill nominera hen till, en mejladress till personen samt en motivering till varför du nominerar personen. Ofullständiga nomineringar behandlas inte. Tänk på att både valberedningen och den nominerade behöver tid för att kandidera, så nominera inte i sista minuten. Efter inkommen nominering kommer valberedningen att kontakta den nominerade personen med information om att hen har blivit nominerad. Därefter måste personen själv kandidera. Deadline för nominering är 5 mars. När kandideringstiden är slut kommer valberedningen kalla samtliga sökande till intervju. 

VKOSHTS