Reglemente

Stadga

Reglementet är ett tillägg till kårens stadga, och reglerar bland annat våra förtroendeposter mer specifikt. I händelse av att stadgan och reglemente ger motstridiga tolkningar är stadgans tolkning den giltiga.

HTS reglemente

Kårens viktigaste styrdokument är stadgarna. Stadgarna är kårens interna regler och lägger grunden för vad kåren gör och står för, och i den kan man läsa hur HTS ska fungera som organisation:                                             

HTS stadga


Policys

Riktlinjer


Pedagogiska verktyg

I postbeskrivningarna hittar du information om kårens förtroendeposter .  Postbeskrivningarna är inte i sig ett styrdokument, utan snarare ett pedagogiskt verktyg för valberedningen, fullmäktige och sökande till poster.

Postbeskrivningar

Den svensk-engelska ordlistan innehåller översättningar till ord och uttryck som används ofta inom HTS och i studentlivet.  

Svensk-engelsk ordlista

Kårens kommunikationskanaler är en handbok som tar upp hur kåren ska använda sig av olika kommunikationskanaler. Den behandlar även vår grafiska profil. 

Kårens kommunikationskanaler

Mall för äskande innehåller information om kårens två fonder och hur man som student kan äska pengar från dem. Kåren har två fonder som alla medlemmar kan äska pengar från. Dessa är verksamhetsfonden och projektfonden. Verksamhetsfonden är avsedd för att utveckla befintlig verksamhet inom HTS ex. om ett utskott önskar pengar till ett nytt arrangemang. Projektfonden avser att utveckla nya verksamheter inom kåren. Detta kan kan tex. handla om att starta upp ett nytt programråd.

Mall för äskande


Övriga styrdokument

En verksamhetsplan reglerar vad kåren ska göra och fokusera särskilt på under det innevarande verksamhetsåret.

Verksamhetsplan 24/25

Attest- och delegationsordningen reglerar delegationer till kårens förtroendevalda. Successionsordningen reglerar arbetsfördelningen vid sjukdom internt i presidiet.

Attest- och delegationsordningen

Succesionsordningen

Åsiktsdokumentet fastställer HTS ståndpunkter angående studentinflytande, utbildning och studenternas studiesituation. Dokumentet ska fungera som stöd för kårens aktiva vid påverkansarbete. I tillägg till åsiktsdokumentet kan kåren också formulera ställningstaganden om specifika frågor.

Åsiktsdokument

Kårens krishanteringsplan redogör för hur kårens aktiva och arvoderade kan agera i en krissituation. Här hittar du även kontaktuppgifter till ansvariga för arbetsmiljö och säkerhet på kåren, fakulteten och universitetet samt kontaktuppgifter till polis och sjukvård.

Krishanteringsplan