Studentlund - ett medlemskap, hela studentlivet

 
 
 

Vad är studentlund?

Studentlund är ett medlemskap som består av de så kallade ”tre benen” som utgörs av nationer, Akademiska Föreningen och studentkårerna. Detta medlemskap är inte bara det enda i sitt slag, utan en av de starkast bidragande faktorerna till att nya studenter fortsätter att vallfärda till Lund varje termin. Studentlund ger dig många möjligheter att utveckla dig själv och få värdefulla kunskaper och erfarenheter även utanför föreläsningssalarna.

Vad betyder ett medlemskap?

När du blir medlem i Studentlund blir du medlem i en nation, din kår samt Akademiska föreningen. Medlemskapet ger dig tillgång till allt det som gör Lund till en fantastisk stad att studera i.

 

VAD GÖR NATIONERNA, AKADEMISKA FÖRENINGEN (AF) OCH STUDENTKÅRERNA?

organisationer_2.jpg

HUR BLIR JAG MEDLEM?

NYA MEDLEMMAR

Steg 1: När du har blivit antagen som student vid Lunds universitet registrerar du dig som medlem på www.studentlund.se. Du behöver ditt personnummer och din antagningskod som du hittar på ditt antagningsbesked från www.antagning.se.

Steg 2: Besök den nation du vill skriva in dig i och prata med de som sitter i inskrivningen.

Klart! 

Mer information om hur registrering går till och hur medlemsavgiften betalas, hittar du här.

NUVARANDE MEDLEMMAR

Du som redan är medlem i Studentlund förnyar ditt medlemskap genom att betala din hemskickade terminsräkning eller genom att logga in på Mina sidor på www.studentlund.se. Du kan betala med kort eller med Swish.

Om du har frågor om din räkning, kontakta i första hand din nation.
Ifall du har en ny adress kan du ändra den via Studentlund.se. Du kan också kontakta din studentkår eller nation.

UNDANTAG

Studenter vid Lunds universitet vars utbildning ges vid annan ort än Lund, distansstudenter samt studenter som åker på utbytestermin från Lunds universitet har möjlighet att teckna medlemskap i enbart studentkår eller i nation och AF.