Press here for English

Ny i Lund? Dags för din första termin inom Humanistiska och Teologiska fakulteten? Då har du kommit helt rätt!

facebookcover2.png

Låt oss lotsa dig genom Lunds snirkliga studentliv och visa vad studentkåren, nationerna och Lund som studentstad har att erbjuda. Hos oss får du möta andra nya studenter och tillsammans med dem och dina faddrar får du bli en del av gemenskapen som gör Lund till världens bästa studentstad!

Novischperioden innehåller både fartfyllda och stillsamma aktiviteter där du tillsammans med din grupp ska samla poäng i tävlingsmomenten för att vinna den ärofyllda novischkampen! Aktiviteter under novischperioden är bland annat femkamp, pubafton, sittning samt film- och spelkväll. Alla aktiviteter som är förlagda på vardagar sker kvällstid så att inga föreläsningar ska missas.

Höstterminens novischperiod går av stapeln den 5.e september och håller på tills den 16.e. Anmäl dig redan idag!

schemanovisch.png
 

Hej! Jag heter Anna Hyll och kommer att vara novischamiral under höstens novischperiod!

Till hemsidan - Anna Hyll (amiral).jpg

Vad är ditt jobb som novischamiral?
Mitt jobb är att planera lekar, hålla koll på schemat och se till så att det är en allmänt god stämning bland faddrar, fixare och novischer!

Vilket är ditt bästa minne som novisch?
När vi stod och väntade på att bli insläppta till klubben efter vår slutsittning kom det fram att flera i min novischgrupp var intresserade av frankrike; det slutade med att vi hade en hel konversation och allsång till Les Champs-Élysées på (väldigt bruten) franska.

Varför ska man vara med på HTS novischperiod?
Det är ett jättebra sätt att lära känna nya människor och få en bild av vad det ofta väldigt förvirrande studentlivet faktiskt har att erbjuda! Sen är det ju sjukt kul också, med tio dagar fyllda av lekar och vem kan inte glömma: mat nästan varje dag. Perfekt när man precis flyttat till Lund och inte orkar stå i köket varje kväll.

Har du något tips till novischerna?
Studentlivet kan verka lite skrämmande först med alla olika aktiviteter som finns. En sak har dock alla nationer, föreningar och kåren gemensamt: de är supervälkomnande till alla nya personer som vill bli aktiva. Med studentföreningar för allt mellan himmel och jord är det det perfekta sättet att göra någonting du har velat prova på men kanske aldrig vågat! Glöm bara inte att plugga också. ;)

Har du ett smultronställe i Lund?
Flying Tiger Copenhagen vid botulfsplatsen är en lifesaver om du behöver en sista minuten utklädnad. Utbudet är visserligen inte lika brett som Buttericks men det är betydligt billigare. Se också till att gå till stadsparken när det är vår, då kan det finnas ankungar!

 

 
 
 

Frågor och kontakt

Har du några frågor eller funderingar så skicka ett mail till Anna Hyll, novischamiral, på novisch@hts.lu.se eller Saga Cornelius, vice ordförande med studiesocialt ansvar, på vkos@hts.lu.se