Fotografier av Marthe Veian Andreassen

Den Lunära högtiden är en hyllning till marken som HTS äger på månen. Ja, du läste rätt.

Få vet när eller hur Lunära högtiden började, men det ryktas om att den har funnits lika länge som det har funnits humanister och teologer på HTS. En skara rymdfantaster gav kåren mark på månen motsvarande en ungefärlig area av Lund.

Lunära högtiden är evigt föränderlig, och utvecklas varje år av varje ny Lunära kommitté. Det enda som verkligen består är önskan om att en dag få bygga studentbostäder på månen, och en gång för alla lösa humanist- och teologistudenternas bostadsbrist. Tills den dagen kommer ska vi en gång varje vinter fira månens ära under en Lunära högtid!

Lunära högtiden 2016

2016 hölls Lunära högtiden i Universitetshusets magiska lokaler, vilket gör årets firande det största hittills. När dörrarna öppnades blev gästerna välkomnade av Ostrochorus som sjöng under atriets glastak.

Två skönsjungande vice kårordförande emeritus (Viktor Andersson och Oskar Johansson)

Ordenskapitlet hölls i den stora Aulan. Den stora salen och det väldekorerade valvtaket gav en illusion att sträcka sig upp i evigheter. Gästerna fick delta i högtidliga seder där man skulle rita sin drömbostad på månen.

Månbasen (August Lindberg) med den Lunära kommitten (Ilda Kahrimanovic, Sissela Sjöberg och Hedvig Pettersson)

Vice kårordförande emeritus med ordförande emerita från Medicinska föreningen (Lukas Olsson och Tillie Johansson)

Därefter var det middag i Pelarsalen. Maten gjordes av Flädie Mat och Vingård och presidiet och inbjudna gäster höll tal. Det sjöngs sånger och gästerna tackade av Månbasen med sin Lunära kommittée som anordnat kvällen. Festligheterna fortsatte på AF-borgen. Humanister och teologer med vänner dansade tills månen försvann och solen gick upp.