Vinn en fika med Anders Kompass!

Är du intresserad av mänskliga rättigheter? Nyfiken på hur det känns att vara visselblåsare i FN? Nu har du chansen att träffa den världsberömda FN-diplomaten Anders Kompass över en kopp kaffe och fråga honom allt mellan himmel och jord!

Konferensen MR-dagarna (17-19 november) anordnar Fika med Kompass, där studenter får ställa frågor till Anders Kompass. HTS har fem biljetter till fikan att dela ut till nyfikna studenter.

Hur tävlar man?

För att tävla om biljetterna skriver du en fråga som du skulle vilja ställa till Anders Kompass, och varför du skulle vilja ställa just den frågan. Frågan och motiveringen ska vara högst 250 ord långt. Skicka din fråga och motivering till ordf@hts.lu.se innan den 12 november. För att vinna måste du vara medlem i HTS och ha möjlighet att hämta din biljett på HTS kansli på SOL-centrum i Lund.

Fika med Kompass äger rum lördagen den 19 november kl. 10-11 på Malmö Live, plan 3. All program under lördagen har fri entré.

Foton: Sveriges Radio, Moises Castillo och MR-dagarna

Om Anders Kompass

Anders Kompass var chef för fältarbetet vid FN:s kontor för mänskliga rättigheter. År 2014 tog han del av en hemligstämplad rapport som beskrev FN-soldaters övergrepp mot barn i Centralafrikanska republiken. Kompass slog direkt larm om rapporten, de berörda soldaterna skickades hem och rättsprocesser inleddes. Istället för att bli erkänd för sitt agerande blev Kompass avstängd från sitt arbete och anklagad för tjänstefel. Senare har han hyllats över hela världen som modig visselblåsare och friats från alla anklagelser. Hans historia har uppmärksammats i internationella medier och berättats av honom själv i P1:s Sommar.