Intervju: Hedvig Pettersson, Novischamiral emerita

Nästa fredag (25/11) är den sista dagen att söka till Novischamiral för vårterminen. Vi har intervjuat höstens Novischamiral Hedvig Pettersson om hennes Novischperiod och arbetet hon gjorde. Häng med!

Vem är du och vad pluggar du?

Mitt namn är Hedvig Pettersson. Jag pluggar mänskliga rättigheter, tredje termin, och skriver min B-uppsats just nu. Jag är stressad, men har kul!

Vad var det bästa med att vara amiral?

Det bästa har varit kontakten jag haft med faddrarna och novischerna. Det har varit så kul att lära känna folk och mysa och leka. Det har också varit roligt att hålla i ett projekt av denna storlek. Man har sett hur det utvecklats från dag ett och hur bra det har gått under tidens gång. Novischperioden har blivit som min lilla bebis som jag har tagit hand om. Skämt åsido, jag har haft jättekul hela vägen!

Vad var den svåraste utmaningen som amiral?

Den är svår… jag har haft fixare och faddrar. Jag har varit omringad av människor som inte tvekat på att hjälpa till. Och därför fanns inga större svårigheter. Men något som var jobbigt var nog nervositeten. Jag ville att det skulle gå bra och att alla skulle uppskatta novischperioden. Att välja tema var också svårt…. Är det dåligt att jag inte kommer på något? Jag har inte varit ensam i arbetet, så det har egentligen inte funnits några större problem jag har behövt lösa själv.

Vilka råd vill du ge nästa Novischamiral?

Ha kul! Och planera så mycket du bara kan. Det låter kanske töntigt och dumt, men det är tack vare planeringen som gjorde att det gick så bra. Man måste alltid skriva ner allt, även saker man inte tror är så viktiga. Ha allt på papper och planera så mycket du bara kan. Då är det sällan saker går fel.

Vad vill du säga till någon som vill söka till Novischamiral för vårterminen?

Om du vill men kanske inte vågar, kör på. Jag ville verkligen vara Novischamiral och jag tycker verkligen att denna sortens verksamhet är jätterolig. Efter några klappar på ryggen från mina vänner vågade jag tillslut söka och det gick ju jättebra! Det är inte så läskigt som man tror. Så känner du det minsta att du vill, kör på! KBK!

 

Sista kandideringsdag är den 25/11 kl 23.59. Kandidaturen ska skickas till valberedningen@hts.lu.se och innehålla en text om dig själv och varför du söker posten.

KANDIDERA MERA!