Att söka en förtroendepost

Att söka en av HTS förtroendeposter börjar alltid med att man kandiderar till HTS valberedning. Valberedningens uppgift är att leda de sökande genom valprocessen och nominera kandidater till förtroendepositioner till kårens fullmäktige. Det kan låta avancerat, men är faktiskt ganska enkelt: följ bara Lovisas guide till hur man söker en förtroendepost!

1. Hitta en post som verkar rolig!

 

 

Det finns flera olika uppdrag inom HTS. Vårt bästa tips är att klicka runt på hemsidan eller prata med presidiet/aktiva. När du hittat något som verkar intressant, läs postbeskrivningen för den posten.

 

Vill du kandidera själv fyller du i det google-formulär som ligger ute i samband med postutlysningarna. Ligger inte ett formulär ute mailar du direkt till valberedningen@hts.lu.se och berättar vad du är intresserad av att söka, så hör valberedningen av sig till dig.

2a. Sök posten

 

Upptäcker du ett uppdrag som skulle passa perfekt för din kompis, nominera hen! Prata först med din kompis, och skriv sedan en motivering. Skicka motiveringen tillsamman med din kompis namn och mejladress till valberedningen@hts.lu.se. Valberedningen kontaktar nu din kompis. 

(Obs: nomineringar utan motivering behandlas inte). 

2b. Nominera någon du känner

 

När valberedningen fått in din kandidatur är det dags för intervju. Detta för att vi vill lära känna dig och dina idéer närmare. Ungefär en vecka efter att kandideringsperioden är över får du veta om du har blivit nominerad. 

3. Träffa valberedningen för intervju 

 

Intervjun gick jättebra och du blev nominerad av valberedningen inför kårens fullmäktige! Här får du chansen att igen briljera med dina idéer och ditt engagemang. Det är fullmäktige som i slutändan beslutar om tillsättning av förtroendeposterna. 

Om intervjun av någon anledning inte gick som du tänkt dig och valberedningen nominerar någon annan, så kan du alltid motkandidera inför fullmäktige. I slutändan är det alltid fullmäktige som bestämmer, oavsett nominering. Du kan också motkandidera direkt till fullmäktige om du till exempel har glömt kandidera genom valberedningen.  

4. Träffa fullmäktige